Anunturi vanzari produse agroalimentare
agrofitotehniaapiculturaarbusti fructiferiaviculturafloriculturalegumiculturamoluscoculturapisciculturaplante ornamentalepomiculturasericiculturasilviculturaviticulturazootehniaproduse traditionale
Busuiocul (Ocimum basilicum)
Busuiocul, "cea mai veche plantă", este una dintre cele mai versatile, aromate si apreciate plante atât in bucătărie dar și în medicina naturistă.

Înrudită cu menta și alte plante din familia Lamiaceae, planta de busuioc este foarte bogată în nutrienţi. Busuiocul proaspăt conţine o multitudine de vitamine, minerale și alţi nutrienţi necesari corpului uman pentru o bună funcţionare.

Efectele binefăcătoare ale busuiocului sunt nenumărate, fiind adesea folosit proaspă sau uscat în prepararea mâncărurilor, ceaiurilor sau infuziilor.

Busuiocul protejează sănătatea vaselor sanguine și ale arterelor. Consumul zilnic de busuioc ajută la prevenirea atacului de cord și previne atero Citeste mai mult...

Foto

Busuiocul (Ocimum basilicum)

Vizualizari: 1146 - Data: 09-11-2016 13:16:23
Leustean
Leușteanul este o plantă aromatică de origine mediteraneană. Toate parţile plantei sunt comestibile și se poate folosi ca legumă sau condiment în mâncare sau ca plantă medicinală.

Leușteanu este o legumă perenă. Planta este robustă, lucitoare și atinge inălţimea de 1 - 2,5 m. Toate părţile plantei prezintă o aromă specifică. Subteran, prezintă un rizom gros (uneori ramificat) ce se prelungește cu o rădăcină pivotantă. Florile sunt de culoarea galbenă - deschis, dispuse in umbele. Înflorește în perioada iunie - august.

Specia are pretenţii reduse faţă de factorii de vegetaţie, crește și se dezvoltă bine la temperatura de 10 - 12°C. Este rezistentă la temperaturile scăzute de peste iarna. Suport Citeste mai mult...

Foto

Leustean

Vizualizari: 1163 - Data: 09-11-2016 14:06:03
ANASONUL (Pimpinella anisum), fam. Apiaceae (Umbeliferae); numit și: anis, bădean.

Anason - Aria de răspândire:

Originea anasonului se consideră a fi estul regiunii mediteraneene, unde a fost găsit spontan pe o insulă din Marea Egee. La noi se cultivă ca plantă medicinală și aromatică în câmpiile Bărăganului, Burnazului, Olteniei și Timișului.

Anason - Descrierea botanică a plantei:

Plantă anuală, care formează în sol o rădăcină pivotantă, subţire si slab dezvoltată, albicioasă. Tulpina este ierboasă, cilindrică, striată, înaltă de 50-70 cm și ramificată în partea superioară. Frunzele sunt de mai multe tipuri în funcţie de diferitele zone ale tulpinii Citeste mai mult...

Vizualizari: 2150 - Data: 23-01-2017 20:34:35
Anason: Tehnologia de cultivare

Se înmulţește prin seminţe (fructe); Pentru a da recolte bune trebuie să se ţină seama de faptul că este o specie sensibilă la condiiile climatice. Se cultivă cu succes în zonele cu climă caldă și cu suficientă umiditate în sol. Având un sistem radicular slab dezvoltat preferă soluri bogate în humus și calciu, bine structurate și afânate. Are o creștere lentă în prima parte a perioadei de vegetaţie și de aceea se va semăna după specii, cultivate pentru masă verde sau prășitoare care lasă terenul curat de buruieni și bogat în substanţe hrănitoare.

În general reacţionează foarte bine la acţiunea îngrășămintelor minerale, în special Citeste mai mult...

Vizualizari: 2194 - Data: 23-01-2017 22:24:45
Fructele au o coacere eșalonată. Pentru evitarea pierderilor, prin scuturare, recoltatul manual se va face atunci când fructele au o culoare galben-cenușie în proporţie de 50%, iar în cazul recoltatului mecanizat, cu combina, atunci cînd fructele colorate în galben-cenușiu sunt în proporţie de 70-85%. La combină se vor face reglajele respective pentru a preveni zdrobirea fructelor, aruncarea acestora odătă cu paiele prin reglarea necorespunzătoare a vântului sau neetanșarea acesteia. În cazul recoltatului manual, snopii sau poloagele sunt treerate la staţionar, cu combina sau sunt bătute pe prelate cu ajutorul furcii. În toate cazurile imediat după strângere, fructele vor fi vânturate pentru a se îndepăr Citeste mai mult...

Vizualizari: 2127 - Data: 23-01-2017 22:29:13
Cimbrișor (Thymus serpyllum), fam. Lamiaceae (Labiatae), numit și: sărpunel, schinduf, timian sau timișor.

Cimbrișor: Aria de răspândire

Specie euroasiatică,: frecventă la noi pe locuri însorite, nu este pretenţios la condiţiile de sol, vegetând pe soluri sărace, nisipoase, bogate în calciu, cu umiditate moderată. Se întâlnește în toate zonele de deal și munte din ţară.

Cimbrișor: Descrierea botanica a plantei

Semiarbust peren cu sistem radicular format din rădăcină principală verticală și foarte multe rădăcini adventive. Tulpinile sunt târâtoare, lignificate la bază, înalte de 2O-3Ocm, cu patru muchii prevăzute cu peri fini. Din nodurile tulp Citeste mai mult...

Vizualizari: 2147 - Data: 24-01-2017 15:18:05