Anunturi vanzari produse agroalimentare
agrofitotehniaapiculturaarbusti fructiferiaviculturafloriculturalegumiculturamoluscoculturapisciculturaplante ornamentalepomiculturasericiculturasilviculturaviticulturazootehniaproduse traditionale

Busuiocul (Ocimum basilicum)


Busuiocul, "cea mai veche plantă", este una dintre cele mai versatile, aromate si apreciate plante atât in bucătărie dar și în medicina naturistă.

Înrudită cu menta și alte plante din familia Lamiaceae, planta de busuioc este foarte bogată în nutrienţi. Busuiocul proaspăt conţine o multitudine de vitamine, minerale și alţi nutrienţi necesari corpului uman pentru o bună funcţionare.

Efectele binefăcătoare ale busuiocului sunt nenumărate, fiind adesea folosit proaspă sau uscat în prepararea mâncărurilor, ceaiurilor sau infuziilor.

Busuiocul protejează sănătatea vaselor sanguine și ale arterelor. Consumul zilnic de busuioc ajută la prevenirea atacului de cord și previne ateroscleroza (depuneri de lipide în pereţii arterelor).

Infuziile de busuioc au de asemenea proprietatea de a oxigena celulele, fapt ce ajuta organismul să facă faţă cu o mai mare ușurinţă situaţiilor de stres.

Foto

Busuiocul (Ocimum basilicum)

Vizualizari: 1640 - Data: 09-11-2016 13:16:23