Anunturi vanzari produse agroalimentare
agrofitotehniaapiculturaarbusti fructiferiaviculturafloriculturalegumiculturamoluscoculturapisciculturaplante ornamentalepomiculturasericiculturasilviculturaviticulturazootehniaproduse traditionale

Plante medicinale. Coada-calului (Equisetum arvense L.)


Coada-calului este o planta careia ii plac locurile argiloase si umede. Se mai numeste bradulet, bradisor, barba-ursului, coada-manzului, iarba-de-cositor, parul-porcului sau codaie.

Se foloseste planta intreaba, fara radacina-Herba Equiseti- care contine o saponina, equisetanine, compusi flavonici, ulei volatile, substante amare, acid silicic, saruri de potasiu, calciu, sodium, magneziu, etc.

Datorita compozitiei sale chimice complexe, coada-calului are multe intrebuintari in medicina. Continutul insemnat de acid silicic si saruri minerale ii da proprietati remineralizante, lucru pentru care ceaiul din aceasta planta se recomanda convalescentilor si anemicilor, sau sub forma de pulbere, 1-2g pe zi. Continand ulei volatile, care-i imprima o actiune antimicrobiana, si saruri de potasiu, ceaiul se foloseste ca intiseptic si diuretic in boli de rinichi si vezica. Prin diureza pe care o produce, planta actioneaza favorabil in boli de inima, ficat, piele, in guta si reumatism.

Bibliografie:
"Plantele medicinale in apararea sanatatii", Farm. Corneliu Constantinescu

Foto

Coada-calului

Vizualizari: 1766 - Data: 09-11-2016 14:09:59